De genealogie van het geslacht (van) Spreeuwenberg

Het geslacht (van) Spreeuwenberg vindt zijn oorsprong in het oosten van Brabant en wel in Geldrop. Tegenwoordig wonen de meeste leden van deze familie in het noorden van Limburg in het gebied van Horst en Venray.
Ik stam af van een Hendrikus van Spreeuwenberg die rond 1845 uit Budel, waar hij geboren was, vertrok om zijn geluk in Holland te beproeven. In en rond Rotterdam zijn flink wat leden van deze familie te vinden, die allemaal afstammen van zijn kleinzoon Cornelis Spreeuwenberg (1881-1940). Hij was mijn grootvader en een erudite persoonlijkheid die 16 kinderen had.
De volledige genealogie van Spreeuwenberg is het werk van de heer P.L.M. van Hoof en bevat alle takken van deze familie, gevat in een lijvig boekwerk met bronvermeldingen en vele afbeeldingen.
Op deze webpagina heb ik me beperkt tot de Rotterdamse tak en een stamreeks naar bovengenoemde Hendrikus. Bovendien heb ik de bronvermeldingen weggelaten. Zijn er bezoekers die ge´nteresseerd zijn in de volledige uitgave, dan kunnen zij contact zoeken met de heer P.L.M. van Hoof.
De naam (van) Spreeuwenberg werd op diverse manieren gespeld: Sprewenbergh, Spreuwenborg, Spreuberg, Spreeuwenburch, Spreeuwenburgh etc. Op deze webpagina heb ik de naam consequent als (van) Spreeuwenberg gespeld om het een beetje leesbaar te houden. In het werk van de heer van Hoof worden de in de bronnen gehanteerde spellingwijzen gebruikt. In zijn boek staat ook informatie over de mogelijke herkomst van de naam van Spreeuwenberg.
Zijn er bezoekers die gegevens willen verstrekken om het geheel te vervolledigen, stuur uw gegevens s.v.p. naar mijn emailadres.
De volgende gegevens zijn van belang: